top of page

PARKIBOKS

Parkiboks is een bewegingsprogramma gebaseerd op trainingsprincipes en bewegingselementen uit de bokssport. Het bestaat uit groepstrainingen op maat van personen met de ziekte van Parkinson.

Start vandaag met boksen tegen Parkinson

Met plezier bewegen onder begeleiding van experts! Trainingslessen gegeven door boksinstructeur en kinésistherapeut gecertifieerd in Parkiboks!

01

OPWARMING

Doormiddel van geleidelijke verhoging van de lichamelijke activiteit, zorgen we dat de spieren warm worden en de hartslag omhooggaat.

02

COÖRDINATIE OEFENING

Oefeningen uit de boks sport die aangewend worden bij de jeugdreeksen om techniek aan te leren. Hier leren we armen en benen van elkaar te discocieren en gaan we sterk werken op evenwicht. Samen met Cueing oefeningen wordt het een spel van concenatratie en coordinatie.

03

BOKSOEFENING

Into the Deep! Nu doen we de handschoenen aan en gaan we non contact oefeningen uitvoeren met de boks instructeur of met elkaar. Per twee gaan we combinaties aanleren en dagen we elkaar uit om steeds sneller te denken. Boks zak training hoort hier ook bij en is bij de meeste het favoriete deel van de les! Laat alles en slaag terug met alles wat je hebt! Let's Go!

04

COOLING DOWN & STRETCHING

Na zo'n intense work out is het belangrijk om de spieren te stretchen en even tot rust te komen. We laten de hartslag zakken en praten na over de leuke les. 

bottom of page